Забележителности

КАРЛОВСКО ПРЪСКАЛО

| Добавена на 15.08.2013
Карловското пръскало е сравнително малък, но изключително красив водопад в Стара планина. Разположен е на 1450 м. в резерват Стара река - част от Национален парк централен Балкан, в близост (15 мин.) до хижа Васил Левски. Височината на пада му е около 30 м. Очарованието на пръскалото се допълва от богатата наоколо растителност - обрасли с мъхове скали, папрати и вековна букова гора, пренасят посетителите в забравения свят на приказките.

Продължение ..>>

СТРАШНОТО ЕЗЕРО

| Добавена на 15.08.2013
Страшното езеро е разположено в Мальовишкия дял на Рила планина, на 2465 м. надморска височина и площ около 14 дка. Опасано от мощните снаги на върховете Купените и Попова капа, езерото остава в сянка през по-голямата част от деня, а стръмните сипеи завършващи в тъмните му води, допълват суровия вид на пейзажа. От южната му страна има изграден малък заслон.

Продължение ..>>

ВРЪХ ГОЛЯМ КУПЕН - СТАРА ПЛАНИНА

| Добавена на 01.10.2012
Връх Голям Купен е смятан за най-трудния за изкачване връх в Стара планина. Висок 2169 м., той е част от известния алпийски траверс вр. Амбарица (Левски) - вр. Ботев. Острият му и скалист конус, изпъква спрямо съседните върхове - Малък Купен на запад и Кръстците на изток. Главният маршрут преминаващ през върха, е обезопасен с парапети и от двете страни (изток и запад). На самия връх има метална кутия с тетрадка, в която може да запишете името си и впечатленията от изкачването. В малката котловина между върховете Малък и Голям Купен, се намира единственото Старопланинско езеро - Локвата. Водата му обикновенно е застояла и не е добра за пиене.

Продължение ..>>

РАЙСКОТО ПРЪСКАЛО

Adventure BG | Добавена на 01.06.2012
От Райските скали в Средна Стара планина се спуска най-високият от всичките 300 водопади в България - Райското пръскало. Той се намира под един от българските природни резервати – “Джендема”. Сред непристъпните пропасти, зъбери и скални гребени, растително и животинско разнообразие се намира тази ненагледната красота на България.

Продължение ..>>

ВРЪХ ЕТРОПОЛСКА БАБА

CROSS Agency | Добавена на 01.05.2012
Връх Етрополска Баба е най-високият връх в Етрополския дял на Стара планина и със своите 1787 м. е един от високите върхове в планината. Намира се на територията на община Етрополе, Софийска област, на 9 км южно от град Етрополе. Върхът е изграден от палеозойски шисти, покрит с кафяви горски и планинско-ливадни почви и затревен, а по северните му склонове растат букови гори.

Продължение ..>>

МУРАТОВ ВРЪХ

| Добавена на 01.09.2011
Муратов връх е един от "личните" върхове на Пирин, разположен на главното било на планината и предлагаш необятна панорама. Извисява се на 2669 м. южно от върховете Хвойнати и Ел Тепе (Вихрен) и северно от хребет Дончови караули, от който го дели превала Бъндеришка порта. Върхът е изграден от гранит и има форма на пирамида с четири изразени ръба. Туристически изкачвания могат да се правят по всеки от тях, но най-труден и стръмен е ръба от север, който в горната си част има почти отвесен пасаж за преодоляване.

Продължение ..>>

Дневник

OFF-ROAD каравани - продажба и сервиз
Реклама в AdventureBG.net