Екипировка и оцеляване

ФИЛМ "БУРИТЕ" - ПОЛША

Добавена на 07.01.2016
Документален и образователен филм на Йежи Порембски и Полската планинско-спасителна служба за опасностите от бурите в планините.

Продължение ..>>

ФИЛМ "ЛАВИНИТЕ" - ПОЛША

Adventure BG | Добавена на 01.02.2013
Филм "Лавините", Полша, 2012, Ян Кшищоф, Йежи Порембски, 51' ("Lawiny", Poland, 2012, Jan Krzysztof, Jerzy Porebski, 51') от програмата на Банскофилмфест' 2012 в превод на български (с българския субтитри).

Продължение ..>>

СЪВЕТИ ЗА ЕКИПИРОВКА ПРИ ТРЕКИНГ И ПЛАНИНСКИ ПРЕХОДИ

Адвенчър БГ | Добавена на 01.12.2010
Пластовият принцип предлага максимум защита и гъвкавост при всеки вид климат, като броя на пластовете зависи от атмосферните условия. Тъй като въздухът е най-добрият изолатор, добре е връхните дрехи да не бъдат плътно прилепнали към тялото. По този начин въздушните прегради които се образуват между пластовете дрехи осигуряват защита срещу студа. ВАЖНО! Презагряването е също толкова голям проблем колкото и студа. При изпотяване в студено време, влажните дрехи отвеждат навън топлината от тялото в резултат на което може да се стигне до измръзване.

Продължение ..>>

ИЗБОР НА ПАЛАТКА

Адвенчър БГ | Добавена на 01.06.2009
Ако искате да се откъснете напълно от цивилизацията, шума от големите купони в претъпканите хижи и да се потопите изцяло в дивата природа (доколкото все още я има), трябва да се замислите за удобна палатка за нощуване. Разбира се най-големите екстремисти могат да предпочитат да спят и под открито небе, но това предполага и по-голяма зависимост от благосклонността на времето. Без да претендирам за изчерпателност ще се спра (изхождайки от личния си опит) на някои основни моменти при избора на компактна преносима палатка за летния сезон.

Продължение ..>>

Дневник

От галерията

Тетевенски балкан

Последни албуми:

- Русенски Лом
- Деветашко плато

OFF-ROAD каравани - продажба и сервиз
Реклама в AdventureBG.net