ТРЕКИНГ В ЮЖНИТЕ АЛПИ

Организира: Балкантрек - Валери Гайдаров
Нощувки: 10
Дневни преходи: 5-7 часа
Техн. трудност: средна/висока
Такса: 950 €
Нощувки: 10
Дневни преходи: 5-7 часа Техн. трудност: средна/висока Такса: 950 €
Трекинг
Тип на програмата: пешеходни преходи
Място на провеждане: южни Алпи
Тръгване от: централна автогара София

Този трек прекосява 3 района на южните Алпи, с начало Сен Веран (2050 м н.в.), най-високо разположеното селище в Европа (прекрасно селце, обявено като едно от 100те най-живописни селища на Франция). Маршрутът ни ще следва планински пътеки и била, преходите не са големи като разстояния, но са технически по-натоварени. Средно на ден се преодолява минимум по 1000 м денивелация на изкачване, преходи по 6-7 часа дневно.През първите два дни от трекинга ще прекосим пеша Френския Природен парк Кейрас, после за още два дни ще прекосим района на Високия Юбай, за да преминем в италианския Пиемонт по долината Вал Мейра. Накрая ще се завърнем отново в Сен Веран след седемдневен пешеходен марш. Освен това, по пътя ше разгледаме Стария град на Бриансон, превърнат от Луи ХІV в непревземаема крепост и накрая ще открием Неваш и красивата долина на Кларе, едно от най-дивните кътчета на Алпите.

Програма:

 

1 ден: София – Постойна

Среща на участниците в 7:45 в София, пред Централна автогара. Пътуване с микробус през Сърбия, Хърватска и Словения. Вечерта, спиране за почивка в къмпинг, в близост до градчето Постойна, Словения. Нощувка в бунгала.

2 ден: Постойна - Бриансон – Сен Веран

Рано сутринта, продължаваме пътуването с микробуса през Италия. Преминаваме във Франция през прохода Монженевр и слизаме до Бриансон. Почивка и свободно разглеждане на Стария град и фортовете около него. След обяд, трансфер (около 50 км) до селцето Сен Веран. По пътя ще преминем култовия за велосипедистите проход Изоар, откъдето започва Природен парк Кейрас и ще видим невероятния фантастичен пейзаж на Кас Дезер. Настаняване в жит (семеен хотел) в Сен Веран. Вечеря и закуска в жита.

3 ден: Сен Веран – Сейак

Преход до селцето Сейак преминавайки превала Фромаж (2301 м н.в.). 6-7 часа преход. Настаняване в жит в Сейак. Вечеря, нощувка и закуска в жита.

4 ден: Сейак – хижа Бас Руа

Следваме пешеходния маршрут GR5, за да достигнем хижа Бас Руа. 7 часа преход. Вечеря, нощувка и закуска в хижата.

5 ден: Хижа Бас Руа – Фуйлуз

Спускаме се през красива долина и след 6 часа преход достигаме махалата Фуйлуз. Настаняване в жит, в общи спални помещения. Вечеря, нощувка и закуска в жита.

6 ден: Фуйлуз – Киапера

Хубав преход, покрай множество езера преминаваме на италианска територия. Спускане покрай водопада Стропия, за да достигнем махалата Киапера. 7 часа преход. Настаняване в къмпинг Кампо баз в общи спални помещения. Вечеря, нощувка и закуска в къмпинга.

7 ден: Киапера – Киеза

Преход до селцето Киеза. 7 часа преход. Настаняване в хотел. Вечеря, нощувка и закуска в Киеза.

8 ден: Киеза – Кианале

Изкачваме се до един превал, откъдето ще имаме хубави гледки към масива на Монте Визо – най южния 4хилядник в Алпите. Слизаме до селцето Кианале, където се настаняваме в жит. 6 часа преход за деня. Вечеря, нощувка и закуска в жита.

9 ден: Кианале – Сен Веран

Хубав преход, изкачвайки превала Ла Ноар (2900 м н.в.) се завръщаме на френска територия. Слизане към хижа Ла Бланш и завръщане в късния следобед в селцето Сен Веран. Край на трекинга. 8 часа преход за деня. Вечеря, нощувка и закуска в жит.

10 ден: Сен Веран - Венеция

Трансфер към Италия. По пътя ще се отбием да видим красивата долина Неваш и известния италиански ски курорт Сестриере. Вечерта, спиране за почивка във Венеция, Италия. Нощувка в хотел.

11 ден: Венеция – София

Свободно разглеждане на Венеция и прибиране по обратния път до София.


Група / Цена: 

 • 7-15 души - 950 € ;

Цената включва:

 • Tранспорт с микробус от София до Сен Веран и обратно;
 • Нощувките;
 • 7 пoлупансиона в планината (нощувка, вечеря, закуска) от вечерята Ден 3 до закуската Ден 9;
 • Български планински водач;
 • Медицинска застраховка Асистанс;

Цената НЕ включва:

 • Храната по време на пътуването Ден 1-2, Ден 9-11 и обядите в планината;
 • Напитките и личните екстри;
 • Вход за музеи и посещавани обекти;

Практични сведения:

 • Пътуване: С микробус от София до Сен Веран (Франция) и обратно.
 • Хранения: Полупансион в планината ( нощувка, вечеря, закуска) от вечерята Д3 до закуската Д9. Храната по време на пътуването, както и обядите*, всеки сам си осигурява, носи и приготвя.
  *Възможност да се пазаруват провизии преди началото на трекинга от Бриансон, както и от някои италиански селца по време на трекинга. Възможно е да се поръчва сух пакет (пикник) за обяд от житовете и хижите (8-10 Евро пакета).
 • Формалности: Паспорт или лична карта в период на валидност.
 • Препоръчителна лична екипировка (Трекинг в Южните Алпи): Планински обувки, раница за преходите минимум 40 литра, сак за излишния багаж който остава в Сен Веран по време на трека, спален чувал, дъждобран или горатексово яке, пуловер, шапка, ръкавици, челник, слънчеви очила, крем против изгаряне, лична аптечка, паспорт в период на валидност...

Регламент:

 • Записвания: Най-късно 2 месеца преди датата на тръгване срещу минимум 50% от цената и фотокопие на страницата със снимката на международния паспорт или на личната карта. Остатъчната сума от тотала трябва да бъде дадена в деня на тръгване.

 

За допълнителни въпроси ..>>

Запиши се

Дневник

инструменти за ремонт на велосипеди
...планина се качва сутрин, мома вечер...
Реклама в AdventureBG.net