Пътеписи

ЕСТЕТСКИ ТРЕПЕТИ И ДУХОВНИ ВЪЗВИСЯВАНИЯ ПО БИЛОТО НА СТАРА ПЛАНИНА

Тодор Симеонов | Добавена на 23.06.2010
Ники за пореден път се изяви като един приключенски Мефистофел и отправи предложение, на което не можах да устоя дори и под угрозата да хвърля лека сянка върху отношенията с възлюбената ми. Алпийското било на Стара планина, точно на време за лятното слънцестоене. В две поредни години изкачвам върхове по Стара планина с „Адвенчър” около есенното равноденствие, с повече от добри резултати и трайно задоволство, поне от моя страна. Така че, след кратко колебание се озовах в бързия влак за Карлово, където бе мястото на срещата ни.

Продължение ..>>

УИКЕНД В РОДОПИТЕ - ПЪТЕШЕСТВИЕ В ДРУГ СВЯТ

Тодор Симеонов | Добавена на 15.10.2009
Доста време се борих с вътрешния си импулс, да облека в думи преживяванията и впечатленията си от последното ходене из Родопите. Първо, защото считам писането за изключително интимен акт и второ, притеснявах се, че ограниченият ми езиков ресурс и речников запас само ще осакатят спомена и емоцията. Но след като четете това, явно притесненията са минали на заден план. Така че, както биха казали средновековните автори - „моля читателят да прости на мен грешного дързостта да опиша туй, що Бог е създал за наслада на окото и духа...”

Продължение ..>>

МОТИВАЦИОННО ПИСМО ЗА ХОДЕНЕ В СТАРА ПЛАНИНА

Тодор Симеонов | Добавена на 30.09.2009
Няколко реда за функцията на времето, ролята на денивелацията и как се ядат гъби. Идеята за тези редове бе на Ники, но аз нося пълната отговорност за подбора на думите и структурирането им в изречения, така че ако не ви се понрави написаното, елате под моя прозорец да лумкате с тенекии, не под неговия. Традициите са хубаво нещо, внасят елемент на порядък в днешния ненужно объркан и усложнен свят. След като миналата година изкачихме връх Ботев по случай Деня на Независимостта, трябваше и тази година да отбележим празника подобаващо. Първоначалната идея за демонстрации пред посолствата на Русия и Турция пропадна поради липса на доброволци, които да се замозапалят в името на тази светла кауза и се наложи да прибегнем до варианта с пешеходния туризъм.

Продължение ..>>

1 2

Дневник

OFF-ROAD каравани - продажба и сервиз
Реклама в AdventureBG.net