Новини

БЕЗПЛАТНА ПРОЖЕКЦИЯ НА ФИЛМА AUTO*MAT ВЪВ ВАРНА

Велоклуб Устрем | Добавена на 25.02.2014
Този провокативен филм на велосипедна тематика, ще ви развълнува, разсмее, докосне, а може и да ви разплаче, но от всичко най-важното е, че със сигурност ще ви накара да се замислите... Ние ли управляваме града или той нас? Превръщаме ли се в роботи? Не вървим ли в грешна посока? Достатъчно ли ни е грижа?

Продължение ..>>

ПРОЖЕКЦИЯ НА "СВРЪЗКА" - филм за планинските водачи в България

Варнаклайминг | Добавена на 23.12.2013
Клуб "Варнаклайминг" организира прожекция на "Свръзка - филм за планинските водачи в България" във Варна на 27.12.2013 г. от 18,00 ч. в Младежки дом - Орбита. В допълнение двама настоящи планински водачи от Планини и хора - асоциация на планинските водачи в България ще направят презентация за професията на планинския водач, нейната специфика, обучение и интересни подробности. Единият от тях е Кирил Левтеров - планински водач на пешеходни походи и вело преходи.От 20 години е в планините на България и по света (Алпите, Кавказ, Скалистите планини). Очакваме ви !!!

Продължение ..>>

УЛИ ЩЕК ИЗКАЧИ САМ ЮЖНАТА СТЕНА НА АНАПУРНА

Ива Тодорова, списание Върхове | Добавена на 14.10.2013
Ули Щек изкачи сам южнaта стена на Анапурна (8.091 метрa). Все още няма много подробности за постижението на швейцарския алпинист. Знаем, че е изпратил кратко съобщение на 9 октомври с думите: „Върхът, сам, южната стена”, както и че се е върнал в базовия лагер. Не знаем какъв маршрут е избрал, за колко време го е преминал, нито защо неговият партньор – канадецът Дон Бауи – не се е изкачил с него.

Продължение ..>>

УРУГВАЕЦ ОЦЕЛЯ САМ 4 МЕСЕЦА ИЗГУБЕН В АНДИТЕ

списание Върхове | Добавена на 10.09.2013

Аржентинските власти откриха жив и здрав 58-годишен уругваец, прекарал сам 4 месеца загубен в Андите на 4000 метра височина, предаде АФП.

Раул Гомес се отправил през май на преход с мотоциклет от Уругвай до Чили. Моторът му обаче се повредил и той решил да прекоси планината пеша. Застигнали го обаче обилни снеговалежи и мъжът загубил ориентация. И се оказал сам на 4000 метра. Спасителната операция по откриването му продължила безуспешно до юли, когато била прекратена заради силни снежни бури.Продължение ..>>

ЗАПОЧНА ПЕЩЕРНА ЕКСПЕДИЦИЯ "РАДОИНА 2013"

списание Върхове | Добавена на 07.09.2013
В края на Август замина пещерна експедиция за района на връх Радоина 2570 м, Албански Алпи, Северна Албания. Организатор на експедицията, която ще приключи на 22 септември, е Пещерен клуб и спелео училище „София”. Това е трета поредна експедиция в този девствен и неизследван район. В тазгодишната експедиция ще участват спелеолози от Хърватска. За пръв път ще се включат и пещерняци от Албания, които изкараха подготвителни курсове в България. В българската група има биоспелеолог и геолог.

Продължение ..>>

БЪЛГАРИН ПРОНИКНА В НАЙ-ДЪЛБОКАТА ПЕЩЕРА В СВЕТА

Блог на магазин ЯКО | Добавена на 07.09.2013
Русенецът Теодор Кисимов се завърна от своята експедиция, като постави национален рекорд, прониквайки до най-дълбоката подземна точка достигана от българин досега. Постижението е направено след серия от спускания и гмуркания със задържане на дъха по време на едномесечната международна експедиция “Крубер-Вороня 2013″.

Продължение ..>>

1 23

Дневник

OFF-ROAD каравани - продажба и сервиз
Реклама в AdventureBG.net