Какви са вариантите за изхранване?

<< Назад

Основните варианти са два:

Най-сигурния начин, макар и не най-рационален, е да се закупят предварително всички провизии необходими за похода, да се опаковат на порции, и да се носят през цялото време в раницата. Неудобствата които възникват са:

  • Провизиите заемат значителна част от общото тегло и общия обем на раницата, дори и да се прави внимателен подбор спрямо грамажа.
  • Колкото и добре да се подреди раницата, храната винаги се смачква или натрошава, ако не е сложена в твърда опаковка.

Вторият, по-рационален вариант, но и доста рискован, е да се носи в раницата минимално количество храна, като се разчита основно на предлаганите ястия по хижите. ВНИМАНИЕ! В почти всички хижи се предлага поне един вид супа (пилешка,боб, леща, и др.), но не винаги и навсякъде може да се поръча основно ястие, ако не е заявено предварително. Ако смятате да разчитате изцяло на хижарската кухня, препоръчваме ви да се консултирате предварително с нас, още при записването.

Според нас, добрата комбинация от двата варианта е най-удачното решение.

Има и трети вариант, който обаче е възможен само за походите минаващи през населени места, откъдето може да става зареждане с продукти. В този случай не се носи цялото количество провизии за похода, а само една част, която да стигне до следващото зареждане. Тук трябва да се обърне внимание на факта, че хранителните магазини в малките селца са по-слабо заредени от големите хипермакети в градовете и някои стоки могат да липсват.

Възможно е също при някои дълги походи, да има предвиден и специален ден, през който може да стане зареждане с продукти.

Дневник

OFF-ROAD каравани - продажба и сервиз
Реклама в AdventureBG.net