Приключения

ЛО МАНТАНГ - ПОСЛЕДНОТО ТИБЕТСКО КРАЛСТВО

| Добавена на 08.09.2013

Малкото автономно кралство Ло Мантанг (или Мустанг, както го наричат хората от Запад) се намира на територията на Непал. Обхваща площ от 2000 кв. км. в горната част на р. Кали-Гандаки, на север от главния Хималайски масив.

Притиснат между огромните територии на Индия и Китай, Непал изглежда като невръстно джудже. В действителност обаче със своите 885 км. дължина и 200 км. ширина, по територия е колкото Австрия и Швейцария взети заедно. На това късче земя се намират 8 от десетте най-високи върхове на земята, както и “Изгубеното Тибетско кралство”. Да бъдеш на територията на Непал всъщност означава да посетиш Тибет – единствената част която не е засегната от Китайското влияние и в която тибетската култура се е съхранила в чистия си вид.Продължение ..>>

КЪДЕ Е ДЛЪЖЕН ДА ОТИДЕ ВСЕКИ ПЪТЕШЕСТВЕНИК

| Добавена на 01.09.2013

Кратък преглед на най-интересните места на планетата.


Вредефорт - най-големия кратер на земята.

Разположен в Южна Африка, кратера Вредефорт се смята за най-големия в света. Предполага се че е произлязъл от сблъсъка на космически обект със земята преди около 2 милиона години, като отделената енергия при падането на астероида била приблизително 50 пъти по-голяма от енергията на най-силните земетресения. По мнение на учените това явление е довело до глобални изменения на земята, включително и на еволюцията.Продължение ..>>

ХОТЕЛ ВЪЛШЕБНАТА ПЛАНИНА

| Добавена на 08.01.2013

Списъкът с ексцентричните, необичайните и оригинални хотели в света се увеличава. 

Хотел Вълшебната планина се издига сред Чилийския природен резерват Уилоу в региона Риос, на 860 км. южно от столицата Сантяго. Именно тук, в центъра на 120 хектаровия парк, в който прекрасно съжителстват редки видове от местната флора и фауна, се намира този хотел във вид на планина в която са врязани прозорците на стаите.

Продължение ..>>

НАЙ-ДИВАТА МЕЧТА

Adventure BG | Добавена на 22.01.2012
Джоржд Мелъри е бил обсебен от своята мечта, да стане първият човек стъпил на най-високия връх на света - Еверест. За последно той е видян на 800 м. под върха през далечната 1924 г., преди облаците да го скрият напълно, превръщайки го в легенда. Неговата смърт изненада света.

Продължение ..>>

1 2

Дневник

инструменти за ремонт на велосипеди
Реклама в AdventureBG.net