БЪЛГАРИ НА ПЪТ

<< Назад
Adventure BG | Добавена на 17.08.2013

Трима младежи сбъднаха своя мечта, като организираха експедиция по прословутия поклоннически път – Ел Камино или Пътят до Сянтяго де Компостела. В неделя (18.08.2013) тръгват от село Церово, където ще ги изпратят с песни и хора.

Иван, Живко и Таня научават за най-древния поклоннически път в Европа от презентация в университета. Впоследствие решават, че трябва да изживеят това приключение. Намират спонсори и екипировка. 

 

 

Ето какво споделя Живко в своя фейсбук профил: 

Може би трябва аз да изплюя камъчето в качеството си на идеолог на цялото безумие. Потегляме трима души - Танчето, Ванката и аз - с автомобил с които ще превозим велосипедите си. Личният състав е в пълна готовност за пребиваване на открито 75 дена. Движението ще се осъществи в 7 етапа:
Етап 1. Колоездене в каньона на река Дунав, Румъния
Етап 2. Колоездене в района на Innsbruck, Австрия
Етап 3. Трекинг над кота 3000, Швейцария 
Етап 4. Комбинирано преминаване по маршрута Камино де Сантяго Норте - 400 километра пеша + 400 километра с велосипед, Испания
Етап 5. Трекинг в Пикос де Еуропа, Испания
Етап 6. Колоездене по Канал дю Миди, Франция
Етап 7. Колоездене и трекинг - от Лигурско до Адриатическо море, Италия

Програмата е "леко" натоварена, но очакваме типично в наш си стил да стане забавно, и да имаме много лабежни снимки. Повече подробности относно всеки един от етапите ще има на тази страница "в движение". Първият етап започва на 18.08, когато тържествено потегляме от центъра на село Церово (Своге) и се отправяме директно към новия Дунав мост на Видин.

Пожелаваме им успешно и безпроблемно приключение, като ние с интерес ще следим хода на пътуването!

 

Източник: Българи на път

Дневник

инструменти за ремонт на велосипеди
Реклама в AdventureBG.net