МАДЕЙРА И ВЕЧНАТА ПРОЛЕТ

Организира: Балкантрек - Валери Гайдаров
Нощувки: 7
Дневни преходи: 3-6 часа
Техн. трудност: ниска/средна
Такса: --- €
Нощувки: 7
Дневни преходи: 3-6 часа Техн. трудност: ниска/средна Такса: --- €
Трекинг
Тип на програмата: пешеходни преходи
Дестинация: о-в Мадейра
Тръгване от: летище София

Архипелагът Мадейра се намира в Атлантическия океан, на 700 км западно от африканския континент, и на същата географска ширина като Мароко например. Мадейра, нейната столица Фуншал и нейните левадаси (levadas, акведукти за напояване, специфични за този остров) ще очароват хората влюбени в природата. Вулканичен по произход, често е наричан „Острова на вечната пролет”, заради мекия и благоприятен климат през цялата година. Райски птици и тритони, агапанти и хортензии изобилстват на този остров, като почти никой от тези видове не вирее другаде. По време на тази екскурзия ще обиколим източната и североизточната част на острова. Този район е наистина концентриран с великолепни природни пейзажи: скални корнизи обагрени в разнообразни цветове, крайбрежни пътища надвесени като первази над океана, терасирани градини напоявани от впечатляваща система левадаси, първична вечнозелена хилядолетна гора (вписана в листа на ЮНЕСКО като световно природно богатство), панорамни преходи по дължината на заострените била... В този малък кът от Португалия няма да липсват приятни изненади, като виното мадейра и др.! В края на престоя ще открием залива Фуншал със своите прекрасни градини. Ще видим още дискретните замъци и барокови църкви, които напомнят златната епоха на захарната тръстика от XV и XVI век...

Програма:

 

1 ден: София – Мадейра – Машико

Полет до остров Мадейра. Пристигане и посрещане от нашия представител на летище Мадейра. Трансфер с такси (10 мин) до хотела в град Машико, старата островна столица. Според часа на пристигане: Разходка, за да усетим чара на този град, със своето рибарско пристанище и златисти плажове. Вечеря свободно / не е включена в цената. Нощувка и закуска в семеен хотел в Машико.

2 ден: Сао Лоренсо - Машико

Тръгване с автобус от Машико към долината на Сао Лоренсо. Преход пеша по една пътека, която ще ни отведе до обзорно място, където ще се насладим на сюблимни гледки към Атлантическия океан и към скалните корнизи, оцветени в хиляди багри. Ще прекосим и един природен резерват с пищна растителност. След обяд, възможности за къпане на един малък плаж с фин пясък в крайбрежната лагуна или в океана. Завръщане с автобус в Машико. Вечеря, нощувка и закуска в семеен хотел. 4-5 часа преход, + 350 м ; - 400 м.

3 ден: Бока до Риско – Иля да Монтаня

Днешния преход ще направим по една живописна пътека, която ще ни отведе в подножието на дивите скални стени на залива Риско и до малкото рибарско селце Порто да Круз. Великолепна панорама. След прехода, трансфер с такси до Сантана, малка селска махала, намираща се на североизточното крайбрежие. Настаняване в семейна къща за гости в Иля да Монтаня. Храната е приготвена с продукти домашно производство. 4 ч. ; + 350 м ; - 350 м.

4 ден: Сао Жорже – Иля да Монтаня

Откривателство на Сао Жорже и на северното крайбрежие. Следваме една пътека с хубава средиземноморска растителност. После слизаме към морето, за да достигнем Сао Жорже. Там ще видим един куриозно направен рибарски пристан, висящ на скалата. След обяд, ще се върнем по друг, живописен път, изкачващ с множество извивки над самия океан. Кратък трансфер. Вечеря, нощувка и закуска в къща за гости в Иля. 4 ч. ; + 400 м ; - 500 м.

5 ден: Лаурисилва – Иля да Монтаня

Днешния преход е сред най-красивите. С тръгване от горското стопанство – къща Куеймадас, отначало ще преминем по дължината на скалните стени, после ще продължим нашия път през една първична гора, тип лаурисилва (Laurissylva), класирана в листа на ЮНЕСКО. В края на маршрута, ще видим един импозантен водопад хвърлящ своите води в малко езеро с кристалночисти води. Вечеря, нощувка и закуска в къща за гости в Иля. 5 ч. ; + 300 м ; - 500 м.

6 ден: Ашада де Тексейра - Фуншал

Трансфер до Ашада де Тексейра. Ще направим хубав преход по централното било с цел да изкачим един от най-високите върхове на острова – Пико Руиво. Микст от вулканични пейзажи и гледки към океана. След обяд, трансфер от Пико Ариеро до Фуншал. Настаняване за 2 нощувки в хотел, намиращ се в историческия център на Фуншал. Вечеря свободно / не е включена в цената. 6 ч. ; + 700 м ; - 700 м.

7 ден: Фуншал

Днес, свободно откривателство на Фуншал. Можем да посетим пазара Дос Лаврадорес със своите колоритни сергии. Да се изкачим с лифта до историческия квартал Монте. Да посетим Ботаническата градина, а също и Тропическата градина. Можем да разгледаме музеите и да дегустираме известното вино на Мадейра. Вечеря свободно / не е включена в цената. Нощувка в същия хотел.

8 ден: Фуншал - София

Трансфер (25 мин.) до летището и обратен полет до София.

Силни страни и акценти в това пътуване:

 • Една пълна визия прекосявайки пеша през най-хубавите места на острова;
 • Отличен прием и настаняване в малките селца, по крайбрежието и в планината;
 • Един ден от програмата посветен за откривателство на залива Фуншал;
 • Долината на Рибейра Сека, Лаурисилвата, върховете Пико Ариеро и Пико Руиво, ла Куинта до Бом Сюкесо;
 • Виното Мадейра;

Група / Цена: (актуална към 04.2024 г.)

 • 6-15 души - 850 € (без самолетните билети)
 • Доплащане за настаняване в самостоятелна стая: + 180 €;

*При група под 6 души, консултирайте се с нас допълнително.

Цената включва:

 • Настаняване на база полупансион (вечеря, нощувка и закуска) в хотел 2* и в къща за гости (с изключение на вечерите Ден 1 и Ден 6 - Ден 7 във Фуншал).
 • Всички трансфери на острова, маркирани в програмата, с такси, автомобил или микробус.
 • Български планински водач и асистенция от нашия местен представил там. 
 • Медицинска застраховка Асистанс.

Цената НЕ включва:

 • Самолетните билети;
 • Вечерите Ден 1, Ден 6 и Ден 7 във Фуншал.
 • Обядите (можем да си приготвяме пикници от качествени местни продукти).
 • Напитките и разходи от личен характер.
 • Вход за посещаемите обекти (градините на Фуншал), лифтове и музеи.

*Самолетните билети София – Фуншал – София, с включени летищни такси, струват от 280 € до 500 €, в зависимост от времето, когато са закупени. По-рано закупени, по ниски цени. Ние бихме се заели с резервирането им. Желателно е това да стане поне 3 месеца преди датата на пътуване.

Практични сведения:

 • Необходима лична екипировка: Ще ви бъде даден списък с необходимите неща и екипировка за това пътуване в момента на вашето записване.
 • Настаняване: Най-често в семейни хотели (hotel residentiel), с високо ниво на комфорт ***, често разполагащи със собствен басейн, в стаи с 2 легла и собствени санитарни възли.
 • Хранения: Топла храна вечер и закуска, предлагани в местата за настаняване. Най-често пикник наобяд със закупени от нас много добри местни продукти.
 • Формалности: Лична карта или паспорт в период на валидност. Не се изискват някакви специални ваксини.
 • Непредвидени обстоятелства: Организаторът си запазва правото в случай на непредвидени природни бедствия и стихии (бури, пожари, наводнения, …) да промени маршрута или някои части от програмата.

 

За допълнителни въпроси ..>>

Запиши се

Дневник

OFF-ROAD каравани - продажба и сервиз
...в хижата и в гробищата винаги има места...
Реклама в AdventureBG.net