Кои програми са подходящи за мен?

<< Назад

Две са основните правила с които трябва да се съобразите при избора си: моментното физическо състояние и типа емоционално преживяване към което се стремите.

Ако ще участвате за първи път в планински поход и не сте съвсем наясно какво да очаквате, е най-добре да започнете с кратките (Съботно-Неделни) програми с ниска или средна трудност. Пример за такава програма е "По билото на Тревненския Балкан".

При положение че разполагате със повече свободни дни, искате да забравите за скучното ежедневие и да се потопите напълно в тайните на планината, то това може да стане с многодневните походи, над 4-5 дни. В този случай е желателно да сте участвали и друг път в планински поход и да знаете какво ви предстои. Пример за такава програма е "През Рилската пустиня".

По-напредналите туристи, на които обикновенните разходки в планините не са достатъчно предизвикателство, могат да се включат в маршрутите с ВИСОКА и ЕКСТРЕМНА трудност. Такава програма е "По алпийския централен Балкан".

Ако пък дългите пешеходни преходи с тежка раница не са ви по-вкуса, но обичате почивката сред природата и чистия планински въздух, за вас са най-подходящи стационарните програми с еднодневни излети в околността. Пример за такава програма е "Златна есен в Родопите".

Дневник

OFF-ROAD каравани - продажба и сервиз
Реклама в AdventureBG.net